Na hlavný obsah

J. Horecký:  Az oktatás digitalizálásának projektje valós körvonalakat ölt

"...frissítjük a megrendeléseket, mert az iskolák helyzete is változik, hogy pontosan azt tudjuk szállítani, amit az iskolák akarnak, a lehető legjobb áron, a lehető legjobb minőségben" - mondta a szakminiszter.

J. Horecký:  Az oktatás digitalizálásának projektje valós körvonalakat ölt
Ján Horecký oktatásügyi miniszter Foto: tasr

Az iskolai technológiák közbeszerzési eljárása folyamatban van, és az elkövetkező hetekben digitális berendezéseket szállítanak az iskoláknak. Erről hétfőn tájékoztatta a TASR-t az oktatásügyi tárca kommunikációs és marketing osztálya. Ján Horecký ideiglenesen megbízott  oktatási miniszter szerint az oktatás digitalizálásának projektje így valós körvonalakat ölt.

A közbeszerzés több fordulóban zajlik a pedagógiai és szakmai alkalmazottak, valamint az iskolaigazgatók konkrét igényei alapján, amelyek így tükrözik az oktatási ágazat valós igényeit. Az országos edIT 1 és 2 projekt célja az iskolák technológiai felszereltségének olyan szintre történő fejlesztése, amely megfelel a minőségi távoktatás biztosítását szolgáló európai szabványoknak, valamint javítja a tanulók jelenléti oktatásának formáját.

„A technológia beszerzése dinamikus beszerzési rendszer formájában, több hullámban történik. A technológiák beszerzése az országos edIT-projekt keretében végzett digitális technológiai audit és a pedagógusok iskolánkénti egyedi, átfogó igényei alapján, az előrendelések (kérdőív) alapján történik” – közölte az oktatási minisztérium. Tekintettel a tervezett beruházás nagyságrendjére, a szaktárca a lehető legtöbb ajánlattevő számára állította össze az eljárásokat, hogy a közbeszerzési eljárás átlátható és megkülönböztetés mentes legyen.

„Minden a tervek szerint fog történni, azzal a kikötéssel, hogy több időt fordítottunk az előkészítésre, hogy a beszerzés és a szállítás zökkenőmentes legyen. Az utolsó szállítmányt júniusban fogják leszállítani. Arról is gondoskodtunk, hogy a beszállítók rendelkezzenek a szükséges kapacitással” – magyarázta Horecký. Ezért – tette hozzá – egy dinamikus beszerzési rendszeren keresztül, részekre bontva szerzik be a termékeket. „Ugyanakkor frissítjük a megrendeléseket, mert az iskolák helyzete is változik, hogy pontosan azt tudjuk szállítani, amit az iskolák akarnak és amire szükségük van, a lehető legjobb áron, a lehető legjobb minőségben” – mondta Horecký.

Az Oktatási Minisztérium továbbra is gyűjti a pedagógusi kérdőívből származó információkat, folyamatosan fogadja és feldolgozza az iskolák új előrendeléseit, és szétosztja azokat a különböző beszerzési körökben. Eddig 1045 előrendelés érkezett a digitális felszerelésekre.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban