Na hlavný obsah

SaS: Ennek a kormánynak mennie kell

Richard Sulík arról beszélt, hogy a "Igor Matovič és Boris Kollár élő adásban ássa alá a demokráciát Szlovákiában".

SaS: Ennek a kormánynak mennie kell
A kormányválság két emblematikus alakja Igor Matovič (b) pénzügyminiszter és Richard Sulík (j) gazdasági miniszter. Foto: TASR/Pavel Neubauer

A maffia elleni harcot a pozíciókért folytatott harcra cserélte az OĽANO, állítja az SaS. A párt szerint nagyon komoly kockázatai vannak a képviselőkkel folytatott egyezkedéseknek és a szavazatvásárlásnak, annak érdekében, hogy Eduard Heger (OĽANO) kormánya hatalmon maradhasson.

„A kormányról szóló bizalmi szavazást kedden csak a fasiszta képviselők szavazatainak köszönhetően sikerült elhalasztani. Igor Matovič és Boris Kollár élő adásban ássa alá a demokráciát Szlovákiában“ – jelentette ki Richard Sulík, az SaS elnöke. Hozzátette, a koalíció olyan emberekkel egyezkedik a háttérben, akik az ĽSNS listáján jutottak a parlamentbe, akik cserébe az ellenük zajló eljárások megszüntetését követelhetik.

„Eduard Heger magát a jogállamiságot sodorja veszélybe azzal, hogy csendben tolerálja ezt a hazardírozást. Ennek a kormánynak mennie kell, csak utána lesz reális esély a helyzet megnyugtatására“ – tette hozzá Sulík.

A parlament csütörtökön (december 15.) 17 órára halasztotta a kormány elleni bizalmatlansági indítványról szóló szavazást.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban