Na hlavný obsah

Ellenőrzik a belarusz csapatok harckészültségét

A washingtoni hadtudományi intézet vasárnap a fejlemények ellenére valószínűtlennek értékelte a belarusz csapatok behatolását Ukrajnába.

Ellenőrzik a belarusz csapatok harckészültségét
Foto: TASR/AP

A belarusz hadseregben megkezdődött a csapatok harckészültségének be nem jelentett ellenőrzése – jelentette be sajtóinformációk szerint a belarusz védelmi minisztérium.

A csapatoknak mielőbb az adott területekre kell vonulniuk, ott mérnöki munkákat kell végezniük az adott hely védelmének biztosítása érdekében, valamint pontonhidakat építeni a Nyeman és a Berezina folyón.

A tárca tájékoztatása szerint katonai felszerelések és katonák nagyarányú átszállítását, valamint az állampolgárok mozgásának átmeneti korlátozását is tervezik egyes utakon. A minisztérium nem részletezte, meddig tart az ellenőrzés.

A washingtoni hadtudományi intézet (ISW) vasárnapi jelentésében a fejlemények ellenére valószínűtlennek értékelte a belarusz csapatok behatolását Ukrajnába.

Aljakszandr Lukasenka rezsimje a kezdetektől támogatja az Ukrajna elleni orosz légicsapásokat, és az invázió kezdetén belarusz területet is biztosított az onnan Kijev felé tartó orosz csapatoknak.

(ČTK)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban