Na hlavný obsah

Közbeszerzési Hivatal: törvényt sértett a menekültválság menedzselése során a belügy

Roman Mikulec belügyminiszter korábban visszautasította a tárcát ért vádakat.

Közbeszerzési Hivatal: törvényt sértett a menekültválság menedzselése során a belügy
Foto: TASR

A belügyminisztérium Roman Mikulec (OĽaNO) vezetése alatt megsértette a közbeszerzési törvényt, amikor a menekültválság menedzselésére 2,5 millió euró értékű keretszerződést kötött a Dustream production nevű vállalattal – határozott róla a Közbeszerzési Hivatal (ÚVO).

Az alvállalkozók között szerepel a GD Identity cég, mely elsősorban reklámvideók készítésével foglalkozik, az utóbbi Július Slovák személyéhez köthető, aki jó kapcsolatokat ápol Eduard Heger (OĽaNO) kormányfővel.

A párt 2020. évi jelentése szerint közel 81 ezer eurót fizettek ki a vállalatnak. Mikulec korábban beismerte, Slovák ötlete volt, hogy bízzák magáncégre a válság menedzselését. Hangsúlyozta, az állam lehetőségei korlátozottak voltak – az ukrajnai háború nyomán kialakult helyzet miatt ugyanis nem volt idő arra, hogy 3 hónapos versenypályázatot írjanak ki.

A belügyminiszter ugyanakkor visszautasította, hogy megsértették volna a közbeszerzési törvényt, a Közbeszerzési Hivatal ezzel szemben most jogerősen kimondta, törvénysértés történt.

(Denník N, ujszo)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban