Na hlavný obsah

Szlovákiai Kórházszövetség: A megegyezés az egyetlen megoldás, a veszélyhelyzet rontaná a helyzetet

A veszélyhelyzet kihirdetésével nem kellene betartani az előírt normativákat. Ez azokat érintené, akik nem adták be a felmondásukat.

Szlovákiai Kórházszövetség: A megegyezés az egyetlen megoldás, a veszélyhelyzet rontaná a helyzetet
Marián Petko, a Szlovák Kórházszövetség elnöke. Foto: TASR/Andrej Galica

Az egyetlen megoldás a megegyezés a kormány és az orvos szakszervezetek között, a veszélyhelyzet kihirdetése csak rontaná a helyzetet az egészségügyben – jelentette ki Marián Petko, a Szlovákiai Kórházszövetség elnöke. „A veszélyhelyzet kihirdetése egyetlen dolgot old meg, hogy december 1-től nem kellene betartani a normatívákat, mert ilyen helyzetben ez nem kötelező. De ez sem azokat az orvosokat érintené, akik felmondtak, hanem azokat, akik maradtak” – tette hozzá.

Megismételte, hogy az egyetlen megoldás a megegyezés, B terv szerinte nincs. „Semmilyen egészségügyi miniszter nem tud kitalálni B tervet, sem Szlovákiában, sem más országban, ha hirtelen 2100 orvos hiányzik a sürgősségi ellátásból. Ilyen terv nincs” – hangsúlyozta a kórházszövetség elnöke. Az egyeztetés kedden is folytatódott, de megegyezés nem született a kormány és az orvos szakszervezetek között. Peter Visolajský szakszervezeti vezető kijelentette, hogy szerdán feltehetően olyan ajánlatot kapnak a kormánytól, amely megfelel a javaslataiknak.

(TASR, ujszo.com)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban