Na hlavný obsah

Közeledik a kormány és az Orvos Szakszervezetek Szövetségének a megállapodása

A megállapodás alapja az orvosok fizetésére vonatkozó nyolcadik pont.

Közeledik a kormány és az Orvos Szakszervezetek Szövetségének a megállapodása
Foto: TASR

Szerdán ajánlatot tesz a kormány az orvosoknak, amely tartalmazni fogja az orvosok elvárásaira adott kormányzati ígéreteket – tájékoztatott Peter Visolajský, az Orvos Szakszervezetek Szövetségének (LOZ) elnöke. „Holnap meg kellene kapnunk az ajánlatot. Készek vagyunk minden nap eljönni tárgyalni, hogy megegyezésre jussunk. 2100 orvos nélkül nem működhetnek a kórházak” – jelentette ki a LOZ elnöke. A kormány és az orvos szakszervezet közti tárgyalás a délután folyamán tovább folytatódik.

Hét pontban közeledünk a megállapodás felé – tájékoztatott Eduard Heger (OĽANO) miniszterelnök az Orvosszakszervezetek Szövetségével (LOZ) folytatott keddi megbeszélése után. Hozzátette, hogy a megállapodás alapja a fizetésekre vonatkozó nyolcadik pont. „Ebben az időszakban, amikor az energiaválsággal és a magas inflációval küzdünk, a 309 millió eurós ajánlat, vagyis a cseh fizetések szintjének elérése, nagyon nagylelkű“ – jelentette ki Heger.

Arra kérte az orvosokat, hogy vonják vissza lemondásukat. Igor Matovič (OĽANO) pénzügyminiszter többször is megerősítette, hogy a fizetések 35 százalékos emelésére vonatkozó ajánlat végleges. Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter (OĽANO jelölt) hozzátette, hogy további tárgyalások folynak a technikai részletek pontosítása érdekében. Úgy véli, hogy a keddii tárgyalások végére a fő vázlatokat 95 százalékban finomhangolják.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban