Na hlavný obsah

Matovič szerint ebben a választási ciklusban nem lesz törvény a bejegyzett élettársi együttélésről

A parlament nem fogad el törvényt az élettársi együttélésről ebben a választási ciklusban, mondta Igor Matovič pénzügyminiszter a Markíza Testre szabva című műsorában.

Matovič szerint ebben a választási ciklusban nem lesz törvény a bejegyzett élettársi együttélésről
Foto: TASR

Az OĽaNO elnöke szerint csak a kormányprogramban foglalt vállalásokat fogják teljesíteni. Mária Kolíková volt igazságügyi miniszter, az SaS parlamenti képviselője azt mondta, a Matovič- és a Heger-kabinet alatt nehézkesen lehetett átültetni bármit, ami az LMBTQ+ embereket érinti.

Arra a műsorvezetői kérdésre válaszolva, hogy a parlamentben miért nem ment át az SaS-nek a közös háztartásban élők jogait szabályozó törvény, Matovič azt mondta, hogy az a javaslat a regisztrált partnerség elfogadtatására irányult, ami aztán az azonos neműek házasságának elfogadásához vezetett volna, ami semmi esetre sem elfogadható.

A műsor mindkét résztvevője reagált Ján Orosch nagyszombati érseknek a Vár úti kettős gyilkosság áldozatainak ártatlanságát kétségbe vonó szavaira. Kolíková szerint a Püspökkari Konferenciának is állást kellene foglalnia Orosch elfogadhatatlan szavai kapcsán, Matovič pedig azt mondta, a püspökkari konferencia már megmondta véleményét, miszerint minden püspök maga felel a cselekedeteiért és szavaiért.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban