Na hlavný obsah

Belpolitikai hírösszefoglaló Szilvássy Józseffel

Az államfő bejelentette, pontosan mikor tartják majd az országot hónapok óta lázban tartó népszavazást, közben megtalálták a parlament elleni „kibertámadás” elkövetőjét és eddig azt hittük, csak az ukránokat segítjük fegyverekkel, azonban kiderült, hogy az agresszort sem hagytuk cserben.

A köztársasági elnök bejelentette, 2023. január 21-én lesz a választási ciklus lerövidítéséről szóló népszavazás. A referendum időpontját a múlt héten, csütörtökön hirdette ki Zuzana Čaputová államfő.

Közben a DenníkN egy írásában felhívta a figyelmet arra, hogy a szlovák vámhatóság olyan termékek kivitelére is engedélyt adott, amelyek orosz fegyvergyártó cégeknél landolhatnak. Ez az úgynevezett kettős felhasználású termékek polgári és katonai célra is használhatóak, hogy az incidens vajon csak bürokratikus hiba, vagy mulasztás, azt még nem tudni.

Mindeközben Boris Kollár (Sme rodina) házelnök a szerdai sajtótájékoztatóján megerősítette, hogy a „kiberincidenst”, ami miatt fel kellett függeszteni a parlament ülését, az egyik képviselő okozta mikor nem megfelelő helyre dugott be egy kábelt, hogy pontosan milyen vezetékről is van szó arról nem szól a fáma.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban