Na hlavný obsah

Elnézést kért, de maradna miniszterelnök Liz Truss

Liz Truss úgy fogalmazott, hogy továbbra is elkötelezett az eredeti adóintézkedési csomagtervben felvázolt elképzelések mellett, de ezeket más módon kívánja valóra váltani.

Elnézést kért, de maradna miniszterelnök Liz Truss

Elnézést kért hétfőn az elmúlt hetek hibáiért Liz Truss brit miniszterelnök. Közölte ugyanakkor azt is, hogy nem mond le. Truss egy BBC-interjúban úgy fogalmazott, hogy alig több mint egy hónapja tartó eddigi miniszterelnöki időszaka „nem volt tökéletes”, de hozzátette, hogy sikerült kijavítani az elkövetett hibákat.

Nyilatkozatának előzményeként az új pénzügyminiszter, Jeremy Hunt visszavonta elődje csaknem összes, még érvényben volt adócsökkentési intézkedését, amelyeket hatalmas piaci felfordulás követett. Liz Truss úgy fogalmazott, hogy továbbra is elkötelezett az eredeti adóintézkedési csomagtervben felvázolt elképzelések mellett, de ezeket más módon kívánja valóra váltani.

Arra a kérdésre, hogy a 2024 májusában esedékes következő parlamenti választásra is ő vezeti-e a kormányzó Konzervatív Pártot, a brit miniszterelnök határozott igennel válaszolt. Egybehangzó brit médiaértesülések szerint azonban az alsóházi konzervatív frakció vezető tisztviselői már aktívan foglalkoznak a vezetőváltás gondolatával.

(mti)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban