Na hlavný obsah

Belpolitikai hírösszefoglaló Szilvássy Józseffel

Példa nélküli tragédia a pozsonyi tömeges gázolás az ország történetében amely a társadalom szinte minden rétegét megrázta. A parlament múlt hét kedden kedden szoros eredménnyel ugyan, de mégsem tudta leváltani a pénzügyminisztert. Egyre több párt és képviselő hajlik az előrehozott választások irányába.

Szabadlábon védekezhet Dušan Dědeček vádlott, aki a hétvégén ittasan okozta öt ember halálát a pozsonyi Zoch utcai balesetben. A Pozsony I-es kerületi bíróság felmentette az elkövetőt az előzetes letartóztatásból. A döntés nem jogerős, az ügyész panaszt tett – tájékoztatott Pavol Adamčiak, a Pozsonyi Kerületi Bíróság szóvivője.

Szoros szavazással ugyan, de megtudta őrizni pozícióját Igor Matovič pénzügyminiszter, akinek leváltására a múlt hét kedden tett újabb kísérletet a parlament. A szavazáson nem vettek részt az OĽaNO nem rég megalakult platformjának a képviselői. Minden jel arra mutat, hogy az előző választásokon a legtöbb voksot szerző párt stabilitása már nem régi, egyre kevesebben állnak ki a párt elnöke mellett.

Mindeközben Boris Kollás be is nyújtotta az előrehozott választásokkal kapcsolatos alkotmánytörvény tervezetét. Kolár már korábban is figyelmeztetett: „Ha nem tudunk majd kormányozni, törvényeket elfogadni, segíteni az embereken, akkor nem lesz értelme folytatni. Az előrehozott választások legnagyobb támogatója már nem csak a SMER, de Igor Matovič sikertelen leváltás után már az SaS is egyre inkább ebbe az irányba hajlik.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban