Na hlavný obsah

Politikai vita a határellenőrzés miatt

Az SaS képviselője Juraj Krúpa rendkívüli parlamenti ülés hívott össze a ügyben.

Politikai vita a határellenőrzés miatt
Foto: TASR/Jakub Kotian

A cseh belügyminisztérium döntése, miszerint szeptember 29-től újra bevezetik az ellenőrzéseket a cseh–szlovák határátkelőkön Szlovákián belül is politikai vitát váltott ki. Juraj Krúpa (SaS), a parlament védelmi bizottságának elnöke csütörtökre rendkívüli ülést hívott össze, amelyen Roman Mikulec (OĽaNO) belügyminiszternek válaszolnia kell majd a bizottság tagjainak kérdéseire.

„Megkérdezzük a tárcavezetőt, mi vezetett az ellenőrzések újbóli bevezetéséhez a cseh határon. Nyilvánvalóan alábecsülte a menekülthullámmal kapcsolatos helyzetet, vagy pedig nem tárgyalt eleget a cseh, illetve a magyar kollégájával. A menekültek főként Magyarországról érkeznek Szlovákiába, így az lenne a logikus, ha mi is ellenőriznénk a határainkat, hiszen a helyzetet láthatóan nem sikerült kezelni” – üzente a védelmi bizottság vezetője.

Zuzana Eliášová a szlovák belügyi tárca szóvivője elhatárolódott Krúpa kijelentéseitől. „A tárca arra kéri a képviselő urat, először hallgassa meg a tényeket, csak aztán kritizálja a belügyminiszter munkáját.” – vélekedett a szóvivő.

(ujszo.com, tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban