Na hlavný obsah

Belpolitikai hírösszefoglaló Szilvássy Józseffel

A régi-új kormány megtalálta új minisztereit, Robert Fico a az ellen nyomozó rendőröket ekézi, a Magyar Fórum pedig Jozef Viskupičot támogatja a Szövetséget képviselő Berényi Józseffel szemben a megyei választásokon.

Foto: TASR/pátrai

Hosszas várakozás után úgy fest, megszületett a döntés arról, hogy mely szakemberek kerülhetnek az SaS-es miniszterek távozása miatt megüresedett tárcák élére. A bökkenő csupán annyi, hogy a múltban többször is mostohán kezelt oktatásügy ez alkalommal sem kapta meg a neki járó figyelmet.

Újabb éles, a nyilvánosság előtt zajló szóváltásra került sor Robert Fico és Hamran István között, ezt pedig már a főügyész sem hagyta szó nélkül. Robert Fico ismét az ellen nyomozó rendőrök, leginkábba a NAKA nyomozói ellen kelt. Hamran István, miután a belügyminiszter ezúttal sem védte meg a beosztottjait, maga kelt a rendőrök védelmére.

Nagyszombat megye elnöke pedig az utolsó pillanatban lelt rá új, Szövetségen kívüli szövetségesére. A Magyar Fórum ugyanis Jozef Viskupičot támogatja a Szövetséget képviselő Berényi Józseffel szemben a megyei választásokon, ami egyesek szerint ezáltal megosztja a magyar szavazókat.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban