Na hlavný obsah

Belpolitikai hírösszefoglaló Szilvássy Józseffel

Úgy tűnik a végéhez közeledünk a kormánykoalíció agóniája, amit Robert Fico egyre hangosabban próbál előrehozott választássá gyúrni, mindeközben az egészségügy problémáinak elmaszatolását megunó orvosok tömeges felmondásra készülnek.

Hármas koalícióvá olvadt Matovič homokvára és kissebségi kormányzásra készülhet OĽaNO, ezzel tulajdon képen tágra nyitva az előrehozott választások előtt a kapukat.

Ez utóbbit Robert Fico igyekszik is kihasználni. Köztudott, hogy az egykori miniszterelnök vastag arcbőrt növesztve, mintegy kikiáltotta magát az ország megmentőjének. Miközben jelenlegi politikai manővereinek nem más a célja, mint az ellen folyó nyomozások megakasztása, ehhez pedig nemes egyszerűséggel az elnöki bársonyszék visszaszerzését kívánja felhasználni.

De amíg a politikai játszmák folynak a valóság már nem csak kopog, hanem ököllel üti a törvényhozás ajtaját. 3000 orvos készül beadni felmondását októberben amennyiben nem születik értelmes döntés az egészségügyi dolgozók béremelésének ügyében.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban