Na hlavný obsah

Jogszabállyal tiltanák a dohánytermékek értékesítését a 2010 után született európaiak számára

Nyilvántartásba veszik a „Felhívás a dohányfüstmentes környezet és az első európai dohányzásmentes generáció elérésére 2030-ig" nevű európai polgári kezdeményezést.

Jogszabállyal tiltanák a dohánytermékek értékesítését a 2010 után született európaiak számára
Foto: TASR

A kezdeményezés szervezői arra kérik a bizottságot, hogy tegyen jogszabályjavaslatot az új generációk dohányfüggőségtől való megóvása érdekében, lépjen fel a kapcsolódó környezeti veszélyek és a dohányzás ellen.

A szervezők célja nem kevesebb, mint hogy az Európai Bizottság dolgozzon ki egy olyan jogszabályt ami megtiltaná a dohány- és nikotintermékek értékesítését a 2010 után született európaiak számára.

Konkrét intézkedéseket is szorgalmaznak a csikkmentes vízpartok és nemzeti parkok európai hálózatának létrehozására, a szabadtéri füstmentes terek kiterjesztésére, valamint a dohányreklámok teljes betiltására.

A javaslat beterjesztői szorgalmazzák azt is, hogy a kezdeményezés nem eshet a bizottság hatáskörén kívül, nem lehet nyilvánvalóan visszaélésszerű, komolytalan vagy zaklató jellegű, és nem lehet ellentétes az Európai Unió értékeivel sem.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Titulka rovatban