Na hlavný obsah

Belpolitikai hírösszefoglaló Szilvássy Józseffel

A kormányválság már Zuzana Čaputová köztársasági elnök irodájáig is elért, miközben a kormányhivatalban eseménysorozatot rekonstruált a NAKA a volt miniszterelnök és belügyminiszter, Fico és Kalinák büntető ügyével kapcsolatban. Ján Budaj környezetvédelmi miniszter bejelentette a rendkívüli helyzetet.

Zuzana Čaputová a pénteki napon fogadta Eduard Heger miniszterelnököt. Zuzana Čaputová államfő a koalíciós válságért a kormányt tartja felelősnek, egyúttal gyors megoldást vár, mondta pénteken az Eduard Heger miniszterelnökkel folytatott tárgyalást követően. Az egyes miniszterek leváltását Čaputová egy lehetséges alternatívának nevezte.

Titkos találkozókat rekonstruál a NAKA a kormányhivatalnál – a rendőrségi akció az Alkony-ügyhöz köthető. Kedd reggel kilenc óra előtt három autó érkezett a kormányhivatal épületéhez, köztük egy rendőrségi. A helyszínen jelen van Ľudovít Makó, a pénzügyőrség bűnügyi osztályának korábbi vezetője is. A JOJ Televízió úgy tudja, hogy a Robert Fico kormánya alatt történt titkos találkozókat rekonstruálják.

Ján Budaj környezetvédelmi miniszter rendkívüli helyzetet jelentett be a Sajó szennyezése ügyében. Öt hónap után döntést hozott a kormány a Sajó ügyében, így felszabadult bizonyos mennyiségű anyagi forrás a helyzet enyhítésére. Ján Budaj (OĽaNO) környezetvédelmi miniszter bejelentette a rendkívüli helyzetet. A környezetvédelmi miniszter eddig ugyan nem járt a folyónál, de a nemrég Eduard Heger (OĽaNO) miniszterelnök, majd Zuzana Čaputová államfő is ellátogattak oda.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban