Na hlavný obsah

Rég tapasztalt feszültség a Koreai-félszigeten

Dél-Korea és az Egyesült Államok harcászati rakétákkal gyakorlatozott, válaszul az Észak-Korea által az előző nap indított rövid hatótávolságú ballisztikus rakéták sorozatára.

Rég tapasztalt feszültség a Koreai-félszigeten
Foto: TASR/AP/South Korea Defense Ministry

Dél-Korea és az Egyesült Államok hadserege hajnalban mintegy 10 perc alatt nyolc harcászati rakétát indított válaszul a Koreai-félsziget keleti partjainál az Észak-Korea által vasárnap felbocsátott nyolc rakétára. A kommunista diktatúra provokációjára régen nem láttunk ennyire markáns reakciót Dél-Koreától.

Jun Szogjol dél-koreai miniszterelnök, aki múlt hónapban lépett hivatalba arsányabb és határozatabb álláspontot képvisel Észak-Korea ellen. Komoly védelmi rendszer kiépítését szorgalmazzák, mivel az észak-koreai nukleáris program és rakétakilövések veszélyt jelentennek a térségre és az egyetemes világbékére.

Ukrajna orosz inváziója közelségbe hozta a diktatorikus alapokon működő nemzetek számára a konfliktusok háborús kezelésének az alternatíváját. Sokak szerint az észak-koreai villongások is a feszült nemzetközi helyzet eredménye, azonban nem kell attól tartanni, hogy bármilyen határt átlépnének.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban