Na hlavný obsah

Szlovákiai Városok Szövetsége Hegerhez fordul a pénzügyminisztérium intézkedései miatt

Arra kérik a miniszterelnököt és a pénzügyminisztert, hogy kezdjék el a tárgyalásokat a közigazgatási reformról és a finanszírozás megváltozásáról.

Szlovákiai Városok Szövetsége Hegerhez fordul a pénzügyminisztérium intézkedései miatt
Martin Chren (b) Pozsony-Főrév városrész polgármestere, a Szlovákiai Városok Uniójának egyik alelnöke, Matúš Vallo (k) Pozsony főpolgármestere a Szlovákiai Városok Uniójának másik alelnöke és Jaroslav Polaček (j) Kassa polgármestere. Foto: TASR/Dano Veselský

A Szlovákiai Városok Szövetsége sürgősen tárgyalni szeretne Eduard Heger (OĽaNO) miniszterelnökkel a pénzügyminisztérium intézkedéseiről. Felszólítja továbbá a kormányt és a koalíciós pártokat, hogy ne hozzanak döntéseket a sajtóban nyilvánosságra hozott adókról a helyi önkormányzatokkal való megállapodás nélkül – tájékoztatott Daniela Piršelová, a szakszervezet szóvivője.

A Szlovákiai Városok Szövetsége nem ért egyet a javaslatokkal és az állam lépéseivel, és arra kéri Eduard Heger miniszterelnököt és Igor Matovič pénzügyminisztert, hogy komolyan kezdjenek tárgyalásokat a közigazgatás reformjáról, amely a finanszírozás megváltoztatását is magában foglalja.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban