Na hlavný obsah

Az önkormányzatok problémái tetőznek, sztrájkkészültséget hirdetett a ZMOS

A városok és falvak vezetése elégedetlenek Igor Matovič által beterjesztett adóbónusz növelésével kapcsolatos javaslattal.

Az önkormányzatok problémái tetőznek, sztrájkkészültséget hirdetett a ZMOS
A sztrájkkészültség szimbóluma, hogy félárbócra eresztették az önkormányzati zászlókat a községi és a városi hivatalok épületei előtt. Foto: TASR

Sztrájkkészültséget hírdetett a Szlovákiai Falvak és Városok Társulása, amiért a kormány a települések költségvetéseinek csökkentésével akar az embereken segíteni. Felszólították az önkormányzatokat, hogy szakítsák meg vagy korlátozzák a kommunikációt a központi államigazgatási szervekkel, a hatásköreiket pedig csak addig gyakorolják, ameddig az állami támogatásokkal képesek pénzügyileg fedezni azokat.

A pénzügyminiszter Igor Matovič az adóbónusz növelését, amivel a családokat támogatnák. Az önkormányzatokat támadja a volt miniszterelnök, aki élesen bírálja a falvak és városok vezetését, azzal vádolta meg őket, hogy nem tesznek semmit sem a lakosságért. Az inflációs terhek és a háború miatt növekvő energiaáraknak köszönhetően az önkormányzatok érdekeltségeibe tartozó intézetek működtetése folyamatos veszélyben van, a kormánykoalíció pedig újabb válsághelyzetbe került.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban