Na hlavný obsah

Március végén visszatérhet az élet a normális kerékvágásba – véli az egészségügyi miniszter

Az omikron-hullám lecsengése után feloldhatják a járványügyi intézkedéseket

Március végén visszatérhet az élet a normális kerékvágásba – véli az egészségügyi miniszter
Vladimír Lengvarský, egészségügyi miniszter. Foto: TASR

Március végén visszatérhet az élet a normális kerékvágásba, véli Vladimír Lengvarský, az OĽaNO által jelölt egészségügyi miniszter, aki a szerdai kormányülés előtt a járványügyi intézkedések feloldásának időpontjára utalt.

„Szerdán konzíliumot tartottunk, amelyen a miniszterelnök is részt vett. Beszéltünk arról is, mi lesz, ha lecseng az omikron-hullám, szó volt az intézkedésekről, és arról, hogy elvileg március végén olyan lesz a helyzet, amely lehetővé teszi, hogy visszatérjen az élet a megszokott kerékvágásba“

– mondta a miniszter.

A tárcavezető elmondta, hogy kedden a kormányfő is részt vett a konzíliummal tartott megbeszélésen, ahol az omikron járványhullám lecsengése utáni helyzetről is szó volt. 

“Nagyjából március végén olyan rezsimet vezethetnénk be, amely lehetővé tenné az emberek megszokott életvitelét”

– fogalmazott Vladimír Lengvarský.

Eduard Heger (OĽaNO) miniszterelnök a kormány ülése előtt megjegyezte, hogy jelenleg növekszik a fertőzöttek száma, de ezt előre tudták, annak viszont örül, hogy csökken a gépi lélegeztetésre szoruló betegek száma. Megerősítette, hogy kedden a szakértői konzíliummal tárgyaltak, és az előzetes egyeztetések úgy alakulnak, hogy ha látni fogják a járvány tetőzését, majd várhatóan 10 nap múlva a csökkenését, akkor jelentős lazításra lehet számítani. Pontos dátumot Eduard Heger nem akart mondani. A kormányfő feltételezi, hogy minden korlátozást feloldhatnak. Szavain szerint az utolsó dolog, amit eltörölhetnek, a reszpirátor használata lesz, hiszen több mint 70 százalékos védelmet nyújt a fertőzés ellen. Ugyanakkor hozzátette, a koronavírus elleni védőoltás nyújtja a legnagyobb védelmet és ellenállóképességet. 

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban