Na hlavný obsah

Cáfolj a Meta, hogy kivonulna az európai piacról

Megtorpant a Meta, leánykori nevén Facebook, felhasználókért folytatott harcának győzelmi menete. A legnagyobb közösségi oldal növekedése, történelme során először, nem csak lelassult, de meg is állt, sőt vissza is esett.

Cáfolj a Meta, hogy kivonulna az európai piacról
Foto: TASR

Rájár a rúd mostanában az olyan informatikai mamutcégekre mint a Google, vagy a Meta. Míg az óceán túlsó felén egyenesen az informatikai óriások feldarabolásáról folyik a vita, az Európai Unió a felhasználók adataiért nyitott frontot.

Igaz az Unió adatkezelési irányelvei mögött leginkább a jószándék húzódik meg, de az elképzelések realizálása során bizony megesik, ahelyett, hogy felsegítenék a internetfelhasználót inkább lábon lövik. Mint azt tette a titkosított kommunikációs applikációk kapcsán is.

A Meta egy héttel ezelőtt közzétett negyedik negyedéves üzleti jelentésére elég érzékenyen reagált a piac. A közösségi óriás jelentésben mintegy mellékesen megjegyezte, hogy akár az Európai piaci jelenlétét is fenyegetheti, ha az EU-USA transzatlanti adatcsere-egyezmény kapcsán nem születik elfogadható döntés.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban