Na hlavný obsah

Elkezdődött a tanév második fele az iskolákban

A tanév második fele is a koronavírus-járvány jegyében telik, az iskolások nagy része karanténban van, otthon tanul.

Elkezdődött a tanév második fele az iskolákban
Foto: TASR

A pénteki félévi szünet után visszatértek a tanulók az iskolapadba, megkezdődött a második félév. Különféle felmérések várnak a tanulókra, diákokra, elsősorban az ötödikesekre, a kilencedikesekre és az érettségizőkre. Az ötödikesek tesztelését május 18-ra tervezik, tette közzé weboldalán az oktatási minisztérium. A felmérést matematikából, magyar, illetve szlovák nyelv és irodalomból tartják minden alapiskolában. A kilencedikesek országos tesztelése a tervek szerint április 6-án és 7-én lesz az említett három tantárgyból valamint ukrán nyelv és irodalomból. Az alapiskolák kilencedikes tanulóin kívül a nyolcosztályos gimnáziumok negyedikes diákjai is számot adnak tudásukról, beleértve a speciális oktatási igényű gyerekeket és kivéve a mentális problémákkal küzdő tanulókat.

A levelező tagozatosok március 15. és 18. között érettségiznek. A középiskolai szóbeli érettségi vizsgák május 23. és június 10. között zajlanak. Branislav Gröhling oktatási miniszter többször jelezte, hogy idén nem marad el az érettségi, vagyis az elmúlt két évhez hasonlóan nem ismétlődik meg az, hogy a koronavírus-járvány miatt nem érettségiztek a végzősök. 

Legközelebb a tavaszi szünidőben pihenhetnek meg a diákok, mégpedig február 21. és 25. között a Kassai és az Eperjesi kerületben. Pozsony, Nyitra és Nagyszombat megyében február 28. és március 4. között, Besztercebánya, Zsolna és Trencsén megyében pedig március 7. és 11. között lesz a tavaszi szünidő. A húsvéti szünet április 14-től 19-ig tart, majd július 1-től elkezdődik a nyári szünidő. A 2022-23-as tanév a két hónapos pihenő után szeptember 5-én kezdődik.  

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban