Na hlavný obsah

Egy szülő szerint a Selye János Gimnázium igazgatója agresszíven propagálta az oltást egy kör e-mailben

Még 2020 decemberében telefonon kereste meg a nyitrai tanfelügyeletet egy szülő, hogy panaszt szeretne tenni a gimnázium igazgatója ellen, mert véleménye szerint Andruskó Imre agresszív módon propagálja az oltást.

Egy szülő szerint a Selye János Gimnázium igazgatója agresszíven propagálta az oltást egy kör e-mailben

A feljelentést tevő szülő ezt a mondatot kifogásolta:

„Kérem a kedves Szülőket, Diákokat, ha van rá mód és lehetőség, a karácsonyi szünetben oltassák be magukat.”

Andruskó Imre elmondta, hogy a járvány kitörése óta hetente küld kör e-mailt kollégáknak, szülőknek és a diákoknak az éppen aktuális helyzetről. Azt sem tagadja, hogy oltáspárti lenne, de nem látja úgy, hogy ezt agresszíven hangoztatná, ahogy azt is kihangsúlyozta, hogy ennek ellenére, oltásellenesség miatt nem ért retorzió senkit az általa vezetett oktatási intézményben.

Jelenleg a Selye János Gimnázium tanulóinak 65%-a van beoltva, ahogy az intézmény mind az 51 alkalmazottja szintén, többségük már az oltás második adagját is felvették.

A kérdésre, hogy a tanfelügyelet részéről a feljelentést követően milyen jogi lépésre számít, Andruskó elmondta, úgy látja nem lesz eljárás.

Az igazgató kihangsúlyozta, amennyiben mégis eljárás indulna ellene, panaszt fog benyújtani mind az oktatási, mind az egészségügyi minisztérium felé.

Andruskó Imrével, a Selye János Gimnázium igazgatójával Kőváry Sólymos Karin beszélgetett a Pátria Reggeli című műsorában.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban