Na hlavný obsah

A KDH támogatná Richard Raši házelnökké választását

Milan Majerský az RTVS Sobotné dialógy című műsorában szerepelt a beruházási és informatizációs miniszterrel.

Foto: SITA

Richard Raši beruházási és informatizációs miniszter valószínűnek tartja, hogy őt jelölik a házelnöki posztra. Milan Majerský az RTVS Sobotné dialógy című műsorában kijelentette, a KDH vélhetően támogatná Raši kinevezését.

Raši Andrej Dankóról, az SNS elnökéről elmondta, nem gondolja, hogy az ő személyével lenne problémája, ellenben Danko sokkal inkább magának szánná a házelnöki széket.

A két politikus egyetértett abban, hogy az Eperjesen épülő kórház jó hír a betegek számára. Raši szerint a kórház stratégiai jelentőségű, emeli a régió színvonalát és cáfolta, hogy tárgyalások zajlanának az egészségügyi tárca vezetőjének menesztéséről.

Elmodta továbbá, hogy Ladislav Kamenický (Smer) pénzügyminiszter és Erik Tomáš (Hlas) munkaügyi miniszter a közeljövőben megoldásokat mutat be a jóváhagyott 13. nyugdíjak költségeinek kompenzálására.

A miniszter megerősítette azt is, hogy Peter Kmec (Hlas), a gazdaságélénkítési tervért felelős miniszterelnök-helyettes biztosította őt arról, hogy az Európai Bizottság levelében szereplő összes kérdésre válaszolt.

A válaszoknak szerinte meg kell győzniük az EB-t arról, hogy az uniós pénzek védelme még jobban garantált lesz, mint eddig. Majerský hangsúlyozta, hogy Szlovákiát nem érintheti az uniós pénzek elvesztése a választási eredmények miatt.

(ujszo)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban