Na hlavný obsah

Az MMA sokoldalúsága

Farkas Péter több mint 30 éve foglalkozik küzdősportokkal, 5 éve vezeti saját MMA-klubját. Mi is ennek a ma már nagyon népszerű ún. kevert harcművészetnek a lényege?

Az MMA sokoldalúsága

Az MMA az évek során hatalmas népszerűségre tett szert világszerte, részben a látványossága és az izgalmas mérkőzések miatt. A sportág egyre növekvő rajongótábora és a világ legjobb versenyzőinek hatalmas követői vannak. Az edzéseken fegyelem is tisztelet alapjait is meg kell tanulni – erről is mesélt Farkas Péter Gasparik Majának.

A sportág sokszínűségét az is mutatja, hogy kortól, nemtől függetlenül egyre többen próbálják ki magukat ebben a sportágban akár hobbiból, akár versenyzőként, és azokról a bizonyos tévhitekről is szó volt a Nappali keddi adásában.

Mentális és fizikai kihívások: Az MMA nemcsak a fizikai erőt és kitartást igényel, hanem a mentális erőt és az elszántságot is. A versenyzőknek képesnek kell lenniük arra, hogy higgadtak maradjanak a stresszes helyzetekben, és taktikusan reagáljanak az ellenfelek mozgásaira.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Keddi Nappali rovatban