Na hlavný obsah

Nem fogadtak el határozatot a parlamentben Kuffa helikopter-ügyében

Az államtitkár azt állítja, hogy területrendezéssel kapcsolatos szolgálati út volt a helikopteres utazása.

Nem fogadtak el határozatot a parlamentben Kuffa helikopter-ügyében
Foto: TASR/Jaroslav Novák

A parlament mezőgazdasági és környezetvédelmi bizottsága kedden nem fogadott el határozatot a környezetvédelmi minisztérium államtitkára, Filip Kuffa ügyében, aki helikopterrel repült át a Kis-Fátra Nemzeti Park felett.

Kuffa azt állítja, hogy ez egy szolgálati út volt a területrendezéssel kapcsolatban, és úgy véli, nem történt törvénysértés. Tamara Stohlová (PS), a bizottság alelnöke azonban felszólította a környezetvédelmi minisztert, menessze Kuffát a posztjáról.

Kuffa szerint csak feltételezés, hogy repülésével veszélyeztette a környéken élő védett növényeket és állatokat, és nem válaszolt arra a kérdésre, milyen felhatalmazása volt a pilótának, hogy a járási hatóság engedélye nélkül ilyen alacsonyan repüljön.

Az ügy miatt Stohlová a közlekedési hatósággal és a légiforgalmi szolgálattal is kapcsolatba lépett.

„Eddig a repülésirányítási szolgálattól kaptam választ, amely megerősítette, hogy nem jelentettek ilyen repülést“ – mondta.

A parlamenten kívüli Demokrati a környezetvédelmi felügyelethez fordult, hogy vizsgáljon meg minden releváns információt a repülés jogszerűségével kapcsolatban.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban