Na hlavný obsah

Čaputová megköszönte Dudának a konstruktív együttműködést

Az államfő reméli, hogy utódja Peter Pellegrini is jó kapcsolatot fog fenntartani Lengyelországgal.

Čaputová megköszönte Dudának a konstruktív együttműködést
Foto: TASR/Martin Baumann

Szlovákia és Lengyelország közös történelme mindkét országot az elvek és értékek őrzésének szükségességére emlékezteti. Ennek elmulasztása veszélyeztetheti az országok jövőjét – mondta kedden Zuzana Čaputová államfő lengyel kollégájával, Andrzej Dudával folytatott varsói találkozóján.

Lengyelország több okból is kulcsfontosságú partnere Szlovákiának, hangsúlyozta Čaputová. Külön megköszönte Varsónak, hogy más partnerekkel közösen védte légterünket a nehéz időszakban.

Emlékeztetett arra, hogy Varsó és Pozsony idén több évfordulóról is megemlékezik: Lengyelország NATO-tagságának 25., Szlovákia pedig 20. évfordulóját ünnepli, mindkét ország 20 éve tagja az EU-nak, és 80 éve volt a varsói felkelés és a szlovák nemzeti felkelés.

Čaputová azt mondta, reméli, hogy a szlovák kormány és Peter Pellegrini új államfő is jó kapcsolatot fog fenntartani Lengyelországgal.

Duda megköszönte Čaputovának az ötéves konstruktív együttműködést, és a legmagasabb lengyel állami kitüntetést, a Fehér Sas-rendet adományozta az államfőnek

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban