Na hlavný obsah

Belgium megvizsgálja azokat az állításokat, amelyek szerint Oroszország megpróbálja befolyásolni az európai parlamenti választásokat

A belga miniszterelnök arról beszélt, hogy Moszkva célja az, hogy minél több oroszbarát jelölt jusson be az Európai Parlamentbe.

Belgium megvizsgálja azokat az állításokat, amelyek szerint Oroszország megpróbálja befolyásolni az európai parlamenti választásokat
Alexander De Croo belga miniszterelnök Foto: TASR/AP/Geert Vanden Wijngaert

Alexander De Croo belga miniszterelnök pénteken bejelentette, hogy országában a hatóságok vizsgálatot indítottak a júniusi európai parlamenti választások eredményének befolyásolására irányuló orosz erőfeszítésekkel kapcsolatos állítások miatt.

A belga titkosszolgálat állítólag megerősítette egy titkos hálózat létezését, amely megpróbálja aláásni az Ukrajnának nyújtott támogatást Belgiumban és más európai államokban.

„A hírszerzésünk szerint Moszkva céljai nagyon világosak. Befolyásolni akarja a választásokat, hogy minél több oroszbarát jelölt jusson be az Európai Parlamentbe, és megszilárdítsa az oroszbarát narratívát“ – mondta De Croo.

A belga miniszterelnök szerint Oroszország azért igyekszik aláásni az Ukrajnának nyújtott európai támogatást, mert az segítené őt a harctéren.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Titulka rovatban