Na hlavný obsah

Magyar Péter úgy gondolja legyőzheti Orbán Viktort

Az EP-választásokon szeretne részt venni a politikai mozgalmával a korábbi igazságügyi miniszter, Varga Judit volt férje.

Magyar Péter úgy gondolja legyőzheti Orbán Viktort
Foto: TASR/AP/Erdős Dénes

Magyar Péter, a közelmúltban népszerűvé vált magyarországi közéleti szereplő az általa szervezett, legalább 250 ezer embert mozgósító szombati tüntetést követően interjút adott a brit Guardian nevű lapnak, melyben kiemelte, hogy egy centrista pártot épít fel, szavaival élve „víziói pedig legyőzhetik Orbán Viktort“.

Magyar elsősorban a június 9.-ére tervezett európai választásokon való részvételt tartja fontosnak, azonban ha itt indulni akar mindenképp szövetkeznie kell valamelyik meglévő párttal, mivel csak olyan politikai szerveződések vehetnek részt, melyek március 12.-én már bejegyzetten működtek.

Kiemelte, hogy bár újonc a politika terepén, a Fidesz közelében eltöltött idejének hála sokat tud rendszerük működéséről, ez pedig jelentős előnyhöz juttathatja. Végezetül kitért arra is, hogy bár nem ért egyet Brüsszel minden döntésével, az Unió tagjaiként Magyarországnak kötelessége összedolgozni a többi tagállammal.

(telex)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban