Na hlavný obsah

Az uniós lakosok többsége negatívan értékeli az Európai Bizottság munkáját

Az EP-választások közeledtével nagy az elégedetlenség az Európai Bizottsággal, mindeközben az Európai Ügyészség vizsgálódik Pfizergate-ügyben.

Az uniós lakosok többsége negatívan értékeli az Európai Bizottság munkáját
Ursula von der Leyen, az Európai Néppárt jelöltje az Európai Bizottság elnöki pozíciójára. Foto: SITA/AP/Vadim Ghirda

Az európai uniós tagság támogatottsága továbbra is magas az egyes tagállamokban, az Európai Bizottság megítélése azonban közel sem ilyen rózsás – derül ki az Euronews számára készült exkluzív Ipsos-felmérésből.

Az eredmények tanulsága szerint a választók többsége negatívan értékeli a Biztosság munkáját, vagy egyáltalán nincs véleménye annak működéséről, ami arra utal, hogy az unió végrehajtó szerve nem találja a közös hangot az európai polgárok többségével.

Az Európai Ügyészség vizsgálja tovább a Pfizergate-ügyet, amely arra a gyanúra épül, hogy a világjárvány idején a megengedhetőnél közvetlenebb és szorosabb kommunikáció zajlott az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen és a Pfizer vezérigazgatója között.

Hogy mit jelenthet mindez Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság újraválasztására készülő elnökének ambícióira nézve? Többek között erről kérdezte Arató László újságírót Tilajcsík Dóra a pénteki Reggeliben.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Titulka rovatban