Na hlavný obsah

Traktorokkal tüntettek gazdák az uniós intézmények közelében Brüsszelben

A rendőrségnek könnygázt kellett bevetniük az elégedetlen gazdák ellen.

Traktorokkal tüntettek gazdák az uniós intézmények közelében Brüsszelben
Foto: TASR/AP/Virginia Mayo

Több száz mezőgazdász fejezte ki elégedetlenségét az agrárágazat helyzete miatt kedden Brüsszelben, további támogatási intézkedéseket követelve az EU-tól.

A gazdák traktorokkal vonultak az európai intézmények közelébe a belga fővárosban, ahol kedden ülésezett az EU Mezőgazdasági és Halászati Tanácsa (Agrifish). A rendőrség ott biztonsági folyosót alakított ki.

Néhány traktoros azonban egészen a rendőrségi útzárak közelébe ért, a gazdák pedig tojásokat és petárdákat dobáltak – írja a Deutsche Welle a belga médiára hivatkozva, amely szerint néhány újságírót is eltaláltak.

Más tüntetők szalmabálákat gyújtottak fel a tüntetés részeként a Brüsszel központjában lévő Rue de la Loi utcában, ahol több európai intézmény székhelye található. Trágyát, burgonyát és más mezőgazdasági termékeket is az utcára dobtak.

A rendőrség könnygázt vetett be az erőszakos tüntetők feloszlatására. Két rendőr megsérült, őket kórházba szállították. Az egyik tüntetőt letartóztatták, mert Molotov-koktélt dobott a rendőrökre.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Titulka rovatban