Na hlavný obsah

Pellegrini a második körben jobban összpontosítana a választók mobilizációjára

Szerinte az eredmények azt mutatják, hogy a szlovákiai emberek többsége nem akar liberális-progresszív államfőt.

Pellegrini a második körben jobban összpontosítana a választók mobilizációjára
Foto: TASR/Martin Baumann

Az első körben második helyen végző Peter Pellegrini gratulált van Korčoknak is a második fordulóba való továbbjutáshoz ahol „lejátszhatják a Szlovákia jövőjéről szóló döntő mérkőzést”. Előzetesen hasonlóan szoros eredményre számított.

Peter Pellegrini úgy látja, az eredmények alapján a szlovákiai emberek többsége nem szeretne liberális-jobboldali és progresszív elnököt – hanem inkább olyat államfőt részesítene előnyben, aki az ország nemzetállami érdekeit védi, nem vonja be Szlovákiát a háborúba, ehelyett a békéről beszél, s nem áll konfliktusban a szlovák kormánnyal.

„A polgárok többnyire azt fejezték ki, hogy olyan elnököt akarnak, aki nem akar azonnal konfliktusba kerülni a kormánnyal, hanem segíteni akar, ahol tud, és csak akkor kritizálni, ha szükséges“ – mondta.

Tartalmilag nem kíván változtatni a saját kampányán, de jobban fog összpontosítani a választók mobilizációjára. Ezt akkor fogja elérni, ha az emberek tudatosítják: ha nem mennek el dönteni, akkor ezt mások fogják helyettük megtenni – például a vidékiek helyett a nagyvárosiak.

Elmondta azt is, hogy a második fordulóban mindenképpen fog csatlakozni a kampányhoz Robert Fico miniszter elnök is. Keresni fogja az SNS szavazóinak a támogatását is.

A kampány hátralevő részében kemény küzdelemre számít, de mint mondta, ők meg fogják őrizni a tisztességüket. A következő két hétben az emberekkel való beszélgetésekre fog összpontosítani, valamint arra, hogy Szlovákia érdekeiről, a népről és a nemzeti kisebbségekről legyen szó.

()

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban