Na hlavný obsah

Az időközi eredményeket 10 percenként fogja frissíteni a Statisztikai Hivatal

A Statisztikai Hivatal folyamatosan fogja frissíteni az adatokat az elnökválasztások weboldalán.

Az időközi eredményeket 10 percenként fogja frissíteni a Statisztikai Hivatal
Foto: SITA/Martin Medňanský


Az első forduló részletes eredményeit a Szlovák Statisztikai Hivatal (ŠÚ) minden tíz percben frissíti a volbysr.sk portálon. A közzététel 22:00 után kezdődik, az utolsó szavazóhelyiség bezárása után. Erről a Szlovák Statisztikai Hivatal (ŠÚ) szóvivője, Jana Morháčová tájékoztatta az TASR hírügynökséget.

„A részleges eredmények az adatokat tartalmazzák az 79 körzet szintjéig, míg a végleges eredmények elérhetők lesznek majdnem 3000 település és közel 6000 szavazókör szintjén“ – mondta a szóvivő, hozzátéve, hogy a volbysr.sk választási portál a szlovák elnökválasztások hivatalos eredményforrása.

Az adatokat grafikonok, táblázatok és interaktív térképek formájában teszik elérhetővé a portálon, több témakörben, beleértve a választási részvétel mutatóit, a érvényes szavazatok összefoglaló mutatóit és az egyes jelöltek sikerességét.

A részleges eredmények kimeneti adatai elérhetők lesznek az ország teljes területén négy regionális szinten, valamint a nyolc régió, a 49 területi körzet és az 79 megye szintjén.

A végleges eredményeket a Statisztikai Hivatal az állami választási és politikai pártfinanszírozási bizottság jóváhagyása után teszi közzé, várhatóan a vasárnap dél körül.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban