Na hlavný obsah

20 perccel meghosszabítják a választási moratóriumot

Egy szenyicai szavazóhelyiségben lett rosszul a választási bizottság egyik tagja.

20 perccel meghosszabítják a választási moratóriumot
Foto: TASR/Michal Svítok

21 perccel meghosszabbították a kampánycsendet az államfőválasztás első fordulójában. 22.20-ig tart a kampánycsend az egész országban, mert az egyik szenicei (Senica) szavazóhelyiségben rosszul lett és elájult a választási bizottság egyik tagja – közölte Eduard Burda, a választásokért és a pártfinanszírozás ellenőrzéséért felelős állami bizottság elnöke.

„Délelőtt rosszul lett a szenicei hatos számú választókörzet választási bizottságának egyik tagja, emiatt 20 percre felfüggesztették a szavazást abban a szavazóhelyiségben“ – mondta, és hozzátette, hogy a szavazás és a kampánycsend emiatt 20 perccel meghosszabbodik.

Burda hozzátette, hogy a választások lebonyolítása az egész országban békésen zajlik.

Eva Chmelová, a belügyminisztérium választásokért, népszavazásokért és politikai pártokért felelős részlegének a vezetője arról beszélt, hogy az általuk, a választás idejére létrehozott információs vonalat elsősorban a dokumentumokkal kapcsolatos problémák miatt hívták a választók. azok fordulnak hozzájuk, akiknek a dokumentumaikkal kapcsolatos nehézségeik vannak.

„A hívások elenyésző része szól a jelöltek vagy a választási bizottsági tagok esetleges nem megfelelő viselkedésével kapcsolatos kritikáról“– tette hozzá.

A választások folyamán a rendőrség is felügyeli az eseményeket egész nap. Az országos rendőrfőkapitány, Stanislav Hromádka szerint reggel óta nem történt semmilyen rendbontás.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban