Na hlavný obsah

Liptószentmiklós: A medvét, amely vasárnap öt embert sebesített meg, még nem sikerült kilőni

A város polgármestere kijelentette, hogy valamit kell kezdeni a túlszaporodott medvék helyzetével.

Liptószentmiklós: A medvét, amely vasárnap öt embert sebesített meg, még nem sikerült kilőni
A liptószentmiklósi medvetámadás után összehívott válságstáb 2024. március 17-én. Foto: TASR/Miroslava Mlynárová

Öt sérültje van a liptószentmiklósi medvetámadásnak, erősítette meg Ján Blcháč a város polgármestere vasárnap este. A sérülteken harapásnyomok és zúzódások vannak, de nincsenek életveszélyben, mindannyiukat hazaengedték a kórházból.

Utolsó információink szerint a medvét a mentő- és biztonsági erők lakatlan zónákba szorították. A medve kilövése a cél. A városban rendkívüli helyzetet hirdettek, a rendőrség pedig fokozta a járőrök számát.

A polgármester kijelentette, éppen itt az ideje, hogy a túlszaporodott medvék helyzetével valamit kezdjenek.

Rudolf Huliak (SNS-jelölt) a parlament mezőgazdasági és környezetvédelmi bizottságának elnöke szerint az eset azt bizonyítja, a medvék elriasztásának gyakorlata már nem elégséges.

„Kiiktatjuk azokat az egyedeket is, amelyek falvakra támadnak. Mindent megteszünk, hogy a szlovák vidékre visszatérjen a biztonságos élet” – fogalmazott Huliak.

A medvét, amely vasárnap öt embert sebesített meg Liptószentmiklóson, még nem sikerült kilőni. Jelenleg az erdőben kóborol. Hat munkacsoport felügyeli a lakosok biztonságát, tájékoztatott Viktória Čapčíková, a város szóvivője.

A járőröknek hőkamerás drónok, éjjellátók, megfigyelőberendezések, fotócsapdák és szolgálati fegyverek állnak a rendelkezésükre.

Ján Blcháč polgármester hozzátette, hogy a barnamedvére szakosodott akciócsoport a városi rendőrőrsön alakított ki bázist. „Ott osztják be reggelente a járőröket, és töltik fel a drónok akkumulátorait” – tette hozzá. Az akciócsoporttal vadászok, városi és állami rendőrök működnek együtt.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban