Na hlavný obsah

Nyugodtan zajlannak országszerte választások

A közrend nagyobb megzavarása nélkül zajlik a választás. A rendőrség egy olyan esetet regisztrált, hogy a választói bizottság egyik tagja alkoholos befolyásoltság alatt volt.

Nyugodtan zajlannak országszerte választások
Foto: TASR/Daniel Stehlík

Az elnökválasztás első fordulója eddig szokásos módon, nyugodt mederben zajlik. Az Állami Választási Bizottság egyelőre nem regisztrált komolyabb szabálysértéseket és nem történt semmilyen nagyobb.

„Egyelőre nem volt még különleges helyzet, és nem kellett még felfüggeszteni seholse a szavazást. Ebben az időben már feltételezhetjük, hogy az összes választóhelység 22:00-kor bezár“ – tájékoztatott Eva Chmelová, a belügyminisztérium választásokért felelős főosztályának tájékoztatott

Eduard Burda, a választásokért és a politikai pártfinanszírozás ellenőrzéséért felelős állami bizottság elnöke arról beszélt, hogy többször is regisztráltak kampánycsendsértést, néhány esetben azonnal intézkedtek, néhány esetben vizsgálatra lesz szükség. 

A rendőrparancsnok, Stanislav Hromádka is arról tájákoztatott, hogy nagyobb rendzavarások nélkül zajlik az első forduló. Előfordult azonban olyan eset, amikor az egyik bizottsági tag ittas állapotban volt. A rendőrség alkoholszondás alá teszt vetette az érintett személyt, az eredmény pedig igazolta a gyanút, 1,32 milligrammot fújt. A illetőt kizárták a bizotsságból és tovább folytatódott a szavazás.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban