Na hlavný obsah

A szakminisztériumok megtették az első lépéseket a javítóintézetek fejlesztése érdekében

Több szociális munkás és rendszeres ellenőrzések – elsősorban ezekre az intézkedésekre épül az oktatási és a munkaügyi tárca által bemutatott fejlesztési terv, amely középpontjában a hazai javítóintézetek állnak.

A szakminisztériumok megtették az első lépéseket a javítóintézetek fejlesztése érdekében
Foto: TASR/Jozef Polešenský

Két hónappal azután, hogy napvilágot látott a Főügyészség nagy port kavart jelentése Tomáš Drucker oktatási és Erik Tomáš munkaügyi miniszter (mindketten Hlas) tárgyalóasztalhoz ültek, hogy megoldást találjanak a hazai javítóintézetekben uralkodó tarthatatlan helyzetre.

A higiéniai és technikai tökéletlenségek kiküszöbölése, amely jelenleg is zajlik, viszonylag egyszerű folyamat. A gyermekek életminőségének javításához azonban ennél jóval többre, egészen pontosan rendszerszintű változásokra van szükség.

A szaktárcák pedig a napokban be is mutatták az első intézkedéscsomagot, amelytől azt várják, hogy egy élhetőbb és biztonságosabb környezetet teremt a fiatalok számára.

Arról, hogy valóban megfelelő-e a szaktárcák által kijelölt irány Strédl Terézia gyermekpszichológust, egyetemi docenst kérdezte Tilajcsík Dóra a pénteki Reggeliben.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban