Na hlavný obsah

Az SaS parlamenti obstrukcióhoz fog folyamodni egyes gyorsított eljárásoknál

Ismét az obstrukció eszközéhez nyúl az ellenzék.

Az SaS parlamenti obstrukcióhoz fog folyamodni egyes gyorsított eljárásoknál
Foto: TASR

Az ellenzéki SaS bejelentette, hogy parlamenti obstrukcióhoz fog folyamodni egyes gyorsított eljárásban előterjesztett törvénytervezeteknél, majd az alkotmánybíróságra adja azokat. Szerintük a kormánypártok visszaélnek ezzel a lehetőséggel – tájékoztatott Ondrej Šprlák, a párt szóvivője.

„Robert Fico téved, ha azt hiszi, hogy csak úgy átmegy a parlamenten a közszolgálati törvény módosítása, vagy a közbeszerzési eljárások átláthatóságának csökkentése. Helyes, hogy szükség esetén a kormánynak lehetősége van gyorsított eljárást indítványozni, de ennek is be kell tartani a szabályait. Ugyanis most szégyentelenül meg akarja kerülni a szabályos jogalkotási folyamatot és megakadályozni az alapos szakmai vitát” – jelentette ki Branislav Gröhling, az SaS elnöke.

A kormányfő a héten bejelentette, hogy a következő kormányülésen számos nagy törvénymódosítás kerül terítékre. Az RTVS-re vonatkozó változásokon kívül az ülés programján szerepel a közbeszerzési törvény nagy módosítása, a környezeti hatástanulmányokra vonatkozó törvény és szociális kérdéseket érintő módosítások is.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban