Na hlavný obsah

Az RTVS közszolgálatiságát és vezérigazgatóját bírálta Šimkovičová, Taraba és Danko

A kulturális miniszter felszólította a parlament médiabizottságát, hogy idézzék be Ľuboš Machajt.

Az RTVS közszolgálatiságát és vezérigazgatóját bírálta Šimkovičová, Taraba és Danko
Martina Šimkovičová (SNS-jelölt) Foto: SITA/Milan Illík

Martina Šimkovičová (SNS-jelölt), kulturális miniszter szerint az RTVS-ről szóló törvénytervezet összhangban van az alkotmánnyal és más jogszabályokkal valamint a nemzetközi szerződésekkel.

Šimkovičová csütörtöki sajtótájékoztatóján felszólította a parlament médiabizottságát, hogy a következő napokban idézze be az RTVS vezérigazgatóját, Ľuboš Machajt. Magyarázatot kell adnia ugyanis magáncsődjéről „és az ezzel kapcsolatos dolgokról“.

Andrej Danko, az SNS elnöke szerint – aki szintén részt vett a sajtótájékoztatón – „az RTVS mint olyan gazdaságilag nem fenntartható“.

Machajban nem bíznak gazdasági szempontból, mert magáncsődje volt.

Tomáš Taraba (SNS-jelölt), környezetvédelmi miniszter szerint az RTVS élén egy hajléktalan ember áll, akit adósságok sújtanak.

Danko kijelentette, ha az RTVS-ről szóló törvénytervezethez megkapják az Európai Bizottság észrevételeit, foglalkozni fognak ezekkel.

Taraba kifejtette, elsősorban nem a híradás érdekli őket, hanem a műsorszerkezet. Danko a híradás kapcsán azt mondta, az objektív és kiegyensúlyozott tudósítás érdekli őket.

Šimkovičová szerint a közszolgálati médiában bizonyos véleményeket cenzúráznak, példaként azt hozta fel, amikor a Szombati párbeszédek című műsorba nem engedték be Ľuboš Blahát, a Smer alelnökét. Blaha ugyanakkor nem volt meghívva a műsorba, mint be nem jelentett csere kívánt szerepelni.

(dennikn, tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban