Na hlavný obsah

Kiáll az RTVS mellett a Jančkárová-ügy kapcsán a kulturális tárca

Elutasítja a közszolgálati RTVS műsorvezetője, Marta Jančkárová elleni támadásokat a Natália Milanová megbízott kulturális miniszter vezette tárca.

Foto: TASR

Natália Milanová megbízott kulturális miniszter, valamint az általa vezetett minisztérium elutasítja a közszolgálati Szlovák Rádió és Televízió (RTVS) műsorvezetője elleni támadásokat.

Mint ismeretes az RTVS a rendőrséghez fordult, miután megfenyegették politikai vitaműsorainak műsorvezetőjét Marta Jančkárovát.

A támadások az után kezdődtek, hogy február 25-én, szombaton eredetileg a Smer-SD képviselőjé, Marián Kéryt hívták meg vendégnek a vitaműsorba, a párt azonban az utolsó pillanatban Kéry helyet Ľuboš Blahát kuldte el.

A televízió nem volt hajlandó adásba engedni Blahát, ami után Jančkárová fenyegető telefonokat és leveleket kapott.

Az RTVS azzal érvelt, hogy a politikai pártok nem változtathajták meg a vendég személyét, akit a televízió eredetileg a műsorába meghívott. Amennyiben pedig a vendég mégsem tud megjelenni, annyiban arról, hogy ki érkezzen helyette, nem az adott párt, hanem a televízió dönt.

A kulturális minisztérium szerint az, hogy az RTVS nem engedte képernyő elé Blahát, nem jelent cenzúrát, és a közmédia nem lehet semmilyen politikai párt túsza.

(SITA)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban