Na hlavný obsah

A moszkvai ügyészség óva int a választás napján a Putyin-ellenes tüntetésen való részvételtől

Az akciót Alekszej Navalnij munkatársai és Mihail Hodorkovszkik is támogatta.

A moszkvai ügyészség óva int a választás napján a Putyin-ellenes tüntetésen való részvételtől
Foto: SITA/AP

Moszkva egyik városrészének ügyészsége hivatalosan figyelmeztetett, hogy az elnökválasztás napjára – március 17-én délre – meghirdetett, nem engedélyezett nyilvános tüntetéseken való részvétel törvénysértésnek minősül.

Több orosz ellenzéki politikus nemrég felszólította mindazokat, akik nem értenek egyet Vlagyimir Putyin orosz elnök politikájával, hogy március 17-én délben menjenek a szavazóhelyiségekbe, és így fejezzék ki ellenállásukat. Ezt az akciót többek között Alekszej Navalnij munkatársai és Mihail Hodorkovszkij is támogatta.

Időközben azonban a moszkvai északnyugati kerület ügyészsége az akcióval kapcsolatban hivatalosan figyelmeztette Maria Andrejevát, az Utazás haza mozgalom aktivistáját, hogy a március 17-én délben 12 órakor – hivatalosan nem engedélyezett – nyilvános gyűlésen való esetleges részvétele törvénysértésnek minősül.

Az oroszországi elnökválasztáson március 15-e és 17-e között szavaznak. Független megfigyelők és szakértők szerint a választások nem lesznek szabadok és politikai verseny nélkül zajlanak, egyetlen ellenzéki jelölt sem indul jelöltként.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban