Na hlavný obsah

Magyarországra látogatott Peter Pellegrini, a parlament elnöke

Hivatalos látogatásra érkezett Budapestre Peter Pellegrini, a parlament elnöke. Pellegrini megbeszélést folytatott Kövér Lászlóval, a Magyar Országgyűlés elnökével.

Peter Pellegrini a szlovák parlament elnöke és Szijjártó Péter magyar külügyminiszter a Drégelypalánkot Ipolyhídvéggel összekötő Szent Borbála-híd átadásán 2024. március 11-én.
Foto: SITA/Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR

Szlovákia számára fontos a visegrádi négyek (V4) további működése – jelentette ki Pellegrini, Kövér Lászlóval tartott közös sajtótájékoztatóján. Pellegrini leszögezte, azokon a területeken, ahol egyetértés van Csehország, Magyarország, Lengyelország és Szlovákia között, nagyon hasznosnak bizonyult az együttműködés.

Korábban Pellegrini magyarországi és szlovákiai megyeelnökökkel, valamint Ipolyhídvég és Drégelypalánk polgármesterével ünnepélyesen felavatták a Szent Borbála-hidat.

A szlovák parlament elnöke munkaebéden vett részt Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel, majd az államfő rezidenciáján, a Sándor-palotában fogadja Sulyok Tamás köztársasági elnök.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban