Na hlavný obsah

Tűz ütött ki a kassai egyetemi kórházban

Szerdáról csütörtökre virradó éjszaka tűz ütött ki a kassai Louis Pasteur Egyetemi Kórházban.

Tűz ütött ki a kassai egyetemi kórházban
Illusztrációs felvétel Foto: TASR

Több száz pácienst kellett evakuálni az épületből, az eset során személyi sérülések is történtek. A tűzoltóság közlése szerint az eset idején 766 személy tartózkodott az épületben, közülük 404-et evakuáltak.

A helyszínen 35 tűzoltó küzdött a lángokkal. A tüzet hajnali fél kettő körül jelentették, a kórház negyedik emeletén – a pszichiátriai osztályon. A lángokat már megfékezték. A szakértő szerint nyílt lánggal történt manipulálás során keletkezett a tűz. Több száz beteget evakuáltak más intézményekbe, többen a füst belélegzése miatt szorultak ellátásra.

Négy személyt kell hiperbár kamrában kezelni a kassa-šacai kórházban a Louis Pasteur Egyetemi Kórházban hajnalban történt tűzeset után. Erről Pavol Rusnák, a šacai kórház főigazgatója tájékoztatott.

„A kora reggeli órákban hét embert szállítottak kórházunk sürgősségi osztályára. (…) A gyors vizsgálat és ellátás után négy személy hiperbár kamrában való kezelésre szorul, két személy stabilizált állapotban kerül visszaszállításra a Louis Pasteur Egyetemi Kórházba, egy személy pedig otthon gyógyulhat“ – magyarázta.

A tűzben a tűzoltók szerint kilenc ember sérült meg a füstgázok belélegzése miatt, a közvetlen kár összegét előzetesen 100 ezer euróra becsülték. A Louis Pasteur Egyetemi Kórház és az Egészségügyi Minisztérium jelentése szerint a helyzetet ellenőrzés alatt tartják.

A rendőrség őrizetbe vett egy személyt a tűzesetet követően, és jelenleg vizsgálják, hogy köze lehet-e a történtekhez-

(tasr, ujszo, para)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban