Na hlavný obsah

Az SaS szerint a Smer külpolitikájának iránya és teljesítménye is szégyenletes

Riasztó a szlovák külpolitika iránya és teljesítménye - jelentette ki az ellenzéki SaS. A párt bírálja a V4-ek szintjén folytatott külpolitikát, valamint Juraj Blanár külügyminiszter találkozóját Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel, amely lépéseket váltott ki a cseh kormány részéről.

Az SaS szerint a Smer külpolitikájának iránya és teljesítménye is szégyenletes
Branislav Gröhling Foto: SITA

„Külügyminiszterként Blanár nemhogy képtelen elsimítani Robert Fico kormányfő viselkedését, hanem még ő is rátesz egy lapáttal, és rombolja Szlovákia külföldi megítélését” – jelentette ki Branislav Gröhling, az SaS frakcióvezetője.

Juraj Krúpa szerint teljesen összeomlott Szlovákia eddigi külpolitikai irányultsága. „Elfordultunk a szövetségeseinktől és partnereinktől, Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin felé. A szövetségeseink szörnyülködve fogják majd vissza fokozatosan a kapcsolataikat Szlovákiával, és ez még nagyobb elszigetelődéshez vezet” – figyelmeztetett Krúpa.

Gröhling rámutatott, ezeknél is komolyabb következmények várhatók, ha folytatódik az irányvonal, például leállítják az uniós támogatásokat, elmaradnak a külföldi befektetők, a fiatalok pedig tömegesen távoznak majd külföldre, és esni fog az életszínvonal.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban