Na hlavný obsah

Humanitárius segélyre váró palesztinokra lőttek izraeli erők palesztin források szerint

Palesztin források szerint humanitárius segélyre váró palesztinokra lőttek csütörtökön izraeli erők Gáza város közelében. A híradások szerint a támadásban 70 ember meghalt és közel 300-an megsebesültek.

Humanitárius segélyre váró palesztinokra lőttek izraeli erők palesztin források szerint
Füst száll fel egy izraeli légicsapás nyomán Gázában, 2023. május 10-én. Foto: SITA/AP

A Gázai övezetben működő palesztin egészségügyi minisztérium szerint a lövések humanitárius segélyt szállító teherautók közelében összegyűlt embereket találtak el. A halottakat és a sebesülteket a jelentések szerint a Gáza északi részén található al-Sifa kórházba szállították.

„Nincs tudomásunk arról, hogy izraeli ágyúzás történt volna a térségben“ – mondta az izraeli hadsereg szóvivője. Izrael mindazonáltal közölte, hogy ki akarja vizsgálni az incidenst.

Az Egyesült Államok és az EU által terrorszervezetnek tekintett Hamász által ellenőrzött palesztin egészségügyi minisztérium ma reggel közölte, hogy az Izraellel való konfliktus tavaly októberi kezdete óta a halálos áldozatok száma meghaladta a 30 ezret. Az Izrael és a Hamász közötti konfliktus azután robbant ki, hogy október 7-én a Hamász terrortámadást hajtott végre izraeli területen.

(ctk, Reuters, Al Jazeera)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban