Na hlavný obsah

Az orosz elnök tagadja, hogy Oroszország támadást tervezne Európa ellen

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerint a NATO-országok nukleáris konfliktust kockáztatnának, ha csapatokat küldenének Ukrajnába.

Az orosz elnök tagadja, hogy Oroszország támadást tervezne Európa ellen
Foto: TASR/AP

A Kreml vezetője a törvényhozás két háza előtt mondott szokásos évi beszédében arról is beszélt, hogy Oroszországnak meg kell erősítenie hadseregét nyugati határán, miután Finnország és Svédország csatlakozott a NATO-hoz.

A Kommerszant című napilap szerint Putyin ma tagadta, hogy Oroszország támadást tervezne Európa ellen, képtelenségnek nevezve azt. Ellenkezőleg, a NATO-országokat támadta azzal, hogy szerinte elkezdtek beszélni arról a lehetőségről, hogy csapatokat küldjenek Ukrajnába. Az Egyesült Államok és európai szövetségesei a héten cáfolták ezt a lehetőséget, Emmanuel Macron francia elnök viszont azt mondta, hogy semmit sem lehet kizárni.

Putyin a mostani beszédét legfőbb kritikusa, Alekszej Navalnij temetése előtt egy nappal tartotta, aki nemrégiben tisztázatlan körülmények között halt meg egy szibériai büntetőtelepen.

Oroszországban március közepén elnökválasztás lesz, és széles körben arra számítanak, hogy Putyin megnyeri a háromnapos voksolást, és újabb hatéves mandátumot biztosít magának.

(CTK)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban