Na hlavný obsah

Az SaS elterelő hadműveletnek tartja az elévülési idő újabb módosítását

Az SaS a kormány elterelő hadműveletének tartja az elévülési idő újabb, részleges módosítását a Büntető törvénykönyvben. Frakciójuk még megvitatja, pontosan hogyan járjanak el a parlamenti szavazáskor - jelentették be mai sajtótájékoztatójukon a párt képviselői.

Az SaS elterelő hadműveletnek tartja az elévülési idő újabb módosítását
Mária Kolíková igazságügy-miniszter. Foto: TASR/Plán obnovy a odolnosti Slovenskej republiky

„Ellenezzük, hogy ilyen rohamtempóban legyen egy újabb módosítás. Természetesen azt szeretnénk, hogy az összes bűncselekménynél megmaradjon a jelenlegi elévülési idő, semmi ok a lerövidítésükre, ellenkezőleg, egyesesetekben a meghosszabbítást kellene mérlegelni” – jelentette ki Mária Kolíková, az SaS képviselője.

A párt ismételten felszólította Peter Pellegrini házelnököt (Hlas-SD), hogy ne késleltesse a Btk. módosításának megjelenését a Törvénytárban.

A kormány ma jóváhagyta, hogy a nemi erőszak és a szexuális visszaélések esetében maradjon az eddigi 20 éves elévülési idő. Emellett indítványozta, hogy a parlament gyorsított eljárásban fogadja el ezt a módosítást, és március 15-i hatályba lépést javasol, tehát ugyanazt a dátumot, amikor az egész Btk-módosításnak kellene hatályba lépnie, melyet február 8-án fogadott el a parlament.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban