Na hlavný obsah

Az ország történelmének legnagyobb gazdatüntetésére indultak a mezőgazdák

Csütörtökön a Pátria rádió Reggeli című műsorának vendége volt Borovszky László, a Galántai Regionális Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kamara igazgatója, aki a gazdatüntetésekről beszélt.

Az ország történelmének legnagyobb gazdatüntetésére indultak a mezőgazdák
Traktorok a pozsonyi parlament előtt 2024. február 22-én. Foto: SITA/Marcel Mitaľ

Csütörtökön indult Szlovákia történelmének legnagyobb gazdatüntetése szerte az országban mintegy kétezer traktor foglalja el főként a nagyobb városok központjait és az oda vezető utakat. Egyes I. és II. osztályú utakon és a városokban traktor konvojokkal lehet találkozni. Lezárták a Csehországba vezető Holíč/Hodonín és a Lengyelországba vezető Trstena/Chyžné határátkelőt. A fennakadások délután 15.00 órakor véget érnek.

A tüntetésen 35 regionális kamara és a dunaszerdahelyi székhelyű agrárkamara vesz részt. Céljuk, hogy felhívják a figyelmet a túlzott EU-s bürokrácia és zöld ambíciók, valamint a támogatások késésének problémájára, de arra is, hogy mivel Ukrajnára nem vonatkoznak a szigorú uniós szabályok, lényegesen olcsóbban tudják előállítani a terményeket.

A részletekről Borovszky László, a Galántai Regionális Mezőgazdasági és Élelmiszeripari tájékoztatott a Pátria rádióban csütörtökön reggel, aki a galántai helyzetről is tájékoztatott. 200 jármű zárja majd le a fő utat, illetőleg a beszédeknek helyet adó fő teret, a várható program szerint pedig 11.00 órakor megkerülik Galántát, érintve a környező falvakat. Bár a hivatalos program 9.00 órától 13.30-ig tart, 8:30 és 15:00 óra között kell fennakadásokra számítani.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban