Na hlavný obsah

Hlas: Az államfő a politikát helyezte az emberek érdekei elé

Zuzana Čaputová államfő a Btk. esetében a politikát helyezte az emberek érdekei elé – reagált a Hlas arra, hogy az államfő aláírta a törvénymódosítást, és az Alkotmánybírósághoz fordul miatta.

Hlas: Az államfő a politikát helyezte az emberek érdekei elé
Foto: SITA/Milan Illík

A kormánypárt szerint ezzel az államfő csatlakozott azokhoz, akik a lakosságot riogatják a módosítások miatt, és lehetetlenné tette, hogy a parlament esetleg tovább módosítsa az egyes rendelkezéseket, amelyekkel növelhetné az emberek biztonságérzetét.

Samuel Migaľ, a Hlas képviselője kijelentette, az államfő a nyilatkozataival egyértelműen az ellenzéki pártok oldalára állt, másrészt pénteki döntése alapján egyetért a törvénymódosítással. Mária Kolíková, az SaS képviselője viszont azt mondta, a Btk-módosítás által bevezetett változások leállításának egyetlen módja az volt, hogy az államfő az Alkotmánybírósághoz fordul.

A liberális párt helyesli, hogy Zuzana Čaputová aláírta a törvényt, és a taláros testülethez fordul miatta. Ha megvétózta volna a módosítást és az visszakerül a parlamentbe, az Alkotmánybíróságnak nem maradt volna ideje arra, hogy a hatályba lépése előtt döntsön róla.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban