Na hlavný obsah

Szerdán pár százan tüntettek Budapesten a kormány ellen, pénteken a 30 ezret is meghaladhatja a tüntetők száma

Néhány száz tüntető követelte szerda este Orbán Viktor, magyar miniszterelnök és Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetőjének lemondását a budai kormányhivatal előtt. A demonstrációt a Momentum hirdette meg, miután Novák Katalin, Magyarország leköszönő köztársasági elnöke és Varga Judit volt igazságügyi miniszter is belebukott a kegyelmi botrányba.

Szerdán pár százan tüntettek Budapesten a kormány ellen, pénteken a 30 ezret is meghaladhatja a tüntetők száma
A Momentum által szervezett tüntetés a Miniszterelnöki Kabinetiroda előtt 2024. február 14-én. Foto: MTI/Koszticsák Szilárd

Pénteken is sor kerül egy kormányellenes tüntetésre Magyarországon: eddig több mint 30 ezren jelezték a közösségi médiában, hogy támogatják a magyar influencerek által szervezett demonstrációt.

A felháborodást Magyarországon az okozta, hogy Novák tavaly kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettesének, K. Endrének. A kényszerítésért elítélt K. Endre a pedofil igazgató tettét akarta eltussolni egy hamis vallomás aláíratásával. Novák nem adott magyarázatot arra, miért adott kegyelmet K. Endrének.

(tasr, telex)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban