Na hlavný obsah

A Politico szerint ismét csak Magyarország blokkolja az Oroszország elleni uniós szankciókat

Az Európai Bizottság és az Európai Unió tagállamai már régóta dolgoznak az ukrajnai háború kitörése miatt Oroszországgal szembeni 13. szankciócsomag elfogadásán. Ezeket február 24-én, a háború kitörésének második évfordulóján kellene bevezetni, de az elfogadását ismét blokkolja a magyar kormány - jelentette csütörtökön a Politico.

A Politico szerint ismét csak Magyarország blokkolja az Oroszország elleni uniós szankciókat
Foto: MTI

A hetilap szerint az uniós tagállamok nagyköveteinek szerdai találkozóján Magyarország volt az egyetlen, amely nem támogatta az új csomag elfogadását.

A Politico szerint a magyar kormány attól tart, hogy a szankciók az orosz atomenergiaipart is sújtják, és ennek Magyarország a paksi atomerőmű bővítése kapcsán érezné meg a hatását.

A médiajelentések szerint azonban a szankciók nem vonatkoznak az orosz atomenergiára. Elsősorban az olyan vállalatok termékeinek exporttilalmára irányulnak, amelyek segítenek Oroszországnak kijátszani a technológiai termékekre vonatkozó szankciókat. Ezek például kínai és indiai cégek.

Magyarország a jelek szerint azért blokkolhatja a csomag elfogadását, mert nem támogatja a Kína elleni szankciókat – mondták meg nem nevezett források.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Titulka rovatban